راهنمای خرید امن دزار را بخوانید تا یک خرید مطمئن داشته باشید.
معامله حضوری: امنترین راه معامله
معامله و پرداخت حضوری: اولین نکته در راهنمای خرید امن دزار، همان امنترین و بهترین راه خرید است؛ یعنی معاملهٔ حضوری. یعنی خریدار در ملاقات حضوری با فروشنده، کالا را ببیند، بررسی کند و همان زمان مبلغ را پرداخت نماید. هرگز بعد از تحویل کالا یا خدمات، پرداخت مبلغ را به زمان دیگری موکول نکنید.
مکان امن: برای معاملهٔ حضوری، مکانهای عمومی و شلوغ مانند شعب بانک و کلانتریها مناسب هستند.
شواهد معامله: بهتر است هنگام خرید کالا، رسید کتبی معتبر از فروشنده دریافت کنید.
نکات مهم در انتقال وجه
- پرداخت اینترنتی و کارت به کارت: در صورت پرداخت اینترنتی یا کارت به کارت، به دیدن رسید پرداخت اکتفا نکنید. قبل از تحویل کالا، شخصاً از وارد شدن مبلغ به حسابتان مطمئن شوید.
- چک و سفته: چک و سفته ممکن است نقد نشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر، به قوانین رسمی چک رجوع کنید.
- چک رمزدار بانکی: در صورت دریافت چکهای رمزدار بانکی، با مراجعه به بانک مورد نظر، از اصالت آن مطمئن شوید.
نکات مهم پیش از معامله
- ذخیرهٔ اطلاعات: اطلاعات فروشنده و آگهی دزار را حتماً ذخیره کنید تا در صورت نیاز، دسترسی سریع داشته باشید.
- امنیت در ملاقات: اگر میخواهید مبلغ قابل توجهی به کسی که نمیشناسید بپردازید یا کالای گران قیمتی را با خود حمل کنید، پیشنهاد میکنیم حتماً کسی همراه شما باشد. در غیر این صورت، فردی را در جریان جزئیات مکان و زمان ملاقات و مشخصات طرف مقابل بگذارید.
- درخواست فاکتور خرید: در مورد برخی کالاها مثل طلا و جواهر، بهتر است از فروشنده بخواهید فاکتور خرید را به همراه داشته باشد.
- درخواست بستهبندی اولیه: برای خرید وسایل الکترونیکی (مانند گوشی موبایل، تبلت، لپتاپ و …)، بهتر است از فروشنده بخواهید بستهبندی اولیه کالا را نیز ارائه کند.
- مدارک مالکیت و شناسایی کالا: در معاملات خودرو، بررسی تمام مدارک مالکیت و شناسایی خودرو الزامی است. تجربه نشان داده است خودروهایی که با تفویض وکالتهای مکرر مورد معامله قرار می گیرند، مشکوک هستند.
- با توجه به وجود محدودیتهای قانونی در خصوص خرید و فروش اراضی زراعی و باغ شهری کمتر از مساحتهای مقرر قانونی، حتما قبل از اقدام به معامله، استعلامات لازم را از سازمان جهاد کشاورزی مربوطه در خصوص امکان نقل و انتقال و مجوزهای مورد نیاز انجام دهید.
- پرهیز از مزاحمت: دادن اطلاعات شخصی که نامربوط به معامله است، فقط احتمال مزاحمت را بالا می برد.
امکان معامله حضوری وجود ندارد؟ به این نکات دقت کنید
- اطمینان از کالا: قبل از دیدن کالا و بررسی مشخصات مورد نظرتان، پرداخت نکنید.
- دریافت مبلغ: برای پیگیری واریز مبلغ، حتماً حساب خود را چک کنید و به تصویر فیش پرداختی و رسید پرداخت اینترنتی اعتماد نکنید.
- تصاویر و اطلاعات کالا: از فروشنده بخواهید تصاویر واضح و اطلاعات کافی از کالا را در اختیار شما بگذارد. چت دیوار، امکانات لازم برای دریافت عکس و اطلاعات را در اختیار شما قرار میدهد.
- پرهیز از اعتماد بیجا: ارائه کردن اطلاعات شخصی مانند آدرس، شمارهٔ تلفن ثابت، اطلاعات حساب بانکی، شناسهٔ شبکه های اجتماعی و … معیاری برای اعتماد کردن به طرف مقابل نیست. چون ممکن است از اطلاعات شخص دیگری سوء استفاده شده باشد.
- خرید پستی: در خرید پستی، شما قبل از اطمینان از صحت کالا، هزینه را پرداخت میکنید. این روش بدون خطر نیست و دیوار این روش را توصیه نمیکند.
- مغایرت کالا با اطلاعات آگهی: در صورت مطابق نبودن مشخصات کالا با مشخصات ذکر شده توسط فروشنده، کالا را بلافاصله برگشت دهید و نزد خود نگه ندارید.
نقش دزار در معاملات چیست؟
- دزار هیچ سودی از معاملات نمیبرد و مسئولیتی نیز در قبالشان ندارد.
- در صورت مشاهدهٔ مورد مشکوک یا تخلف، از طریق «گزارش مشکل آگهی» و یا تماس با پشتیبانی دزار ، ما را در جریان قرار دهید.
- دزار هیچ دخالتی در قیمتگذاری کالا و خدمات ندارد. قیمت آگهی توسط آگهیدهنده مشخص میشود. در صورت مشاهده آگهیهایی با قیمت نامعقول، از طریق «گزارش مشکل آگهی» ما را در جریان قرار دهید.
- دزار از هویت آگهیدهندگان و آگهیبینندگان آگاه نمیباشد. بنابراین کاربران باید خودشان جنبههای مختلف امنیتی را در نظر بگیرند.
- در صورتی که مزاحمت یا مشکلی برای شما ایجاد شده است، دزار همکاریهای لازم را با مراجع قانونی انجام میدهد
لینکهای مفید برای مراجعه هنگام بروز مشکل
در صورت بروز هرگونه مشکل از سوی آگهیدهندگان یا آگهیبینندگان، از طریق «گزارش مشکل آگهی» یا تماس با پشتیبانی دزار ، ما را در جریان قرار دهید.
منابعی که میتوانند در صورت نیاز به پیگیری مشکلات یا استعلام کالا به شما کمک کنند:
تصدیق اصالت اسناد و اوراق دفاتر اسناد رسمی
سازمان جهاد کشاورزی جهت استعلام موارد مربوط به اراضی زراعی و باغشهری